Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010 | By: Tangorodos

Tango εν Ρόδω

Το tango (τάνγκο) στην Ρόδο, δυστυχώς (για την ώρα τουλάχιστον), έχει μείνει στις αίθουσες των σχολών χορού, στερούμενο την φυσική του υπόσταση, την Milonga *. Ακόμα περισσότερο όμως, στις συνειδήσεις των Ροδιτών, θεωρείται ως χορός επίδειξης, μιας και οι μόνες πληροφορίες που έχουν οι περισσότεροι, είναι από ταινίες με τον Antonio Barderas ("Take the lead"), ή την Jennifer Lopez ("Shall we dance").

Η ανάγκη λοιπόν δημιουργίας μιας τακτικής (εβδομαδιαίας ) μιλόγκας κρίνεται επιτακτική, και για να δείξει - παρουσιάσει πως χορεύεται το tango σε αυτήν (κυρίως κλειστή αγκαλιά λόγω του περιορισμένου χώρου, έμφαση στην μουσικότητα και στην επαφή στο ζευγάρι και όχι τόσο στις "φιγούρες", κίνηση αριστερόστροφα σε ένα κύκλο (γραμμή χορού) ) και για να δημιουργήσει αυτό που ονομάζουμε τανγκοκοινότητα (να ενώσει δηλαδή τους λάτρεις αυτού του χορού και να προσελκύσει και άλλους).

Από αυτό το ιστολόγιο θα σας δώσουμε ενδιαφέροντα links σχετικά με το τάνγκο (στο youtube και αλλού) και πληροφορίες που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες σε κάποιον που ξεκινάει να χορεύει, αλλά και σε κάποιον που απλά ενδιαφέρεται να μάθει τί είναι τελικά αυτός ο χορός.

Κάθε λογής σχόλιο- παρατήρηση- γνώμη στις δημοσιεύσεις αυτού του ιστολογίου είναι απόλυτα θεμιτή, αρκεί βέβαια να είναι κόσμια.

Καλή μας επικοινωνία λοιπόν!!

*Milonga: το τάγκο ως κοινωνικός χορός χορεύεται προπάντων σε συναθροίσεις για τις οποίες έχει επικρατήσει το όνομα μιλόγκα (milonga). Εκτός από τάγκο εκεί χορεύεται και βαλς (αλλά με κινησιολογία παρμένη από το τάγκο) και μιλόγκα (ένας συνήθως πιό ρυθμικός και γρήγορος χορός που μοιράζεται το όνομά του με αυτό της χορευτικής συνάθροισης).
(Πηγή:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.
blogspot hit counter